Terra Rossa - Mungkir

Khamis, Oktober 29, 2009 · 0 comments

<<< Rock-Leleh On Demand #7 - luna >>>
"luna - nak lagu mungkir dari terra rossa... 6:04 PM 28/10/09"

lirik...

;)= Terra Rossa -...
Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Spring - Bourgenvilla

Rabu, Oktober 07, 2009 · 0 comments

<<< Rock-Leleh On Demand #6 - cham >>>

"cham - kupang.......cham nk lgu bougenvilla - 5:30 PM 24/4/09"

Di villa indah ini
Pernah menjadi saksi
Temasya yang gemilang
Suasana meriah
Termetri di hatiku kau yang memiliki
Kehebatannya di malam itu

Bila villa menyepi
Kenangan pun bertamu
Wajahmu menikam memperlahankan waktu
Aku pun hilang arah
Kerna di sini bermula cinta ku padamu

( 1 )
Akukah yang keseorangan ditimpa percintaan
Janji manisnya yang mendera
Berikan kesempatan bukannya hukuman
Akan ku pastikan
Cinta ini

( 2 )
Andai dibiarkan ia usang
Diterangi malap bulan
Akan tinggal bayang kekosongan
Terserahlah kepadamu

Atau kubiarkan ia usang
Ditemani unggas malam
Tinggal tiap kenangan tenggelam
Bersamamu selama-lamanya

( ulang dari 1 )

( ulang 2 2X )


Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Sera - Di Badai Asmara

· 1 comments

<<< Rock-Leleh On Demand #5 - ARROW >>>
"ARROW - Boleh tlg cari lagu ni tak? " haruskah aku terus merayu padamu, haruskah ......janji setia dan saya pun tak tahu yang lain - 3:05 PM 17/9/09"

Haruskah...
Aku terus merayu padamu
Haruskah...
Aku taburi janji beribu
Untuk menembusi
Tembok hati sanubarimu
Ataupun... aku hanya penanti

Mengapa
Dikau meragui keikhlasan
Setelah kuberi
Pengorbanan dan kesetiaan
Aku jadi perindu
Pada istana madu
Kini menjadi sangkar hempedu

( 1 )
Mungkin ku pentafsir
Yang gagal mencari
Pengertian cinta
Akhirnya melara

( korus )
Kau insan misteri
Penuh rahsia cinta
Kulemas dalam arena
Meredah nestapa
Sukarnya menguasai
Bahasa cinta kita
Berilah kepastian sebuah cinta

Bisakah
Silap kata menjadi penanda
Dapatkah
Kecewa ku menjadi harapan
Marilah berganding
Mengharungi badai asmara
Dunia dikecapi penuh bahagia

( ulang 1 & korus & korus )


Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Medicine - Rimba Bebanan

Khamis, Oktober 01, 2009 · 1 comments

<<< Rock-Leleh On Demand #4 - Tanpa Nama >>>

Video kedua produksi rock-leleh...
Cayalah....hehehe

"Tanpa Nama berkata...
2009 September 29 20:45
blog ni baru je aku jumpa, tapi mmmg best le, tangkap lentok punya bro...tingat kenangan masa sek dulu, tapi aku tengah cari lagu lirik dia lebih kurang mcm ni le, DITABIR TIRAI ITU TERLERAI SUDAH, TERSEPIT DAHAN PATAH, DILAYAR TERLENA. nama lagu ngan band dia aku tak ingat le, kl bro tahu tlg anta lagu atau nama lagu ngan band dia kat mail protonicty@yahoo.com"


di tabir tirai ini
terlerai sudah
tersepit dahan patah
di layar terlena
sang unggas berlalu
lemah longlai di sana
melakar senja merah
di bahtera derita

keindahan membeku
dalam kerinduan
melafazkan kasih
meniti harapan
kembang kian layu
menerkam bicara
yang sering mencengkam

di manakah dikau
ke mana arah mu
di hujung rimba ini
ku terlemas pilu

di manakah dikau
ke mana arah mu
di hujung rimba ini
ku terlemas pilu

keindahan membeku
dalam kerinduan
melafazkan kasih
meniti harapan
kembang kian layu
menerkam bicara
yang sering mencengkam

*solo

#1

biar cinta
itu ditakdirkan
biar cinta itu
menanggung bebanan

tidak ku rasakan
detik kehancuran
menanti bicara
yang tak kesampaian

mengerti wahai kasih ku
dalam kesetiaan menanti mu
mengalirkan hiba di pesona rindu
meniti asmara mu

biarpun terlontar
segala-galanya
memamah di jiwa
yang tak berdaya
kini ku terpaksa
ibarat mimpi ku
di siang hari

(ulang dari #1 3 kali)


Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengunjung

PERHATIAN :

Selamat Datang ke laman Rock-Leleh.

Anda boleh memainkan kebanyakan lagu yang dipaparkan dalam laman Rock-Leleh secara "playlist" dengan menggunakan "Rock-Leleh Playlist Player" di bawah.

Sila "scroll" laman ini sehingga ke bahagian paling bawah.

Terima Kasih dan selamat bernostalgia ;)=

p/s: Sila gunakan Facebook "Like" button utk share lagu2 leleh kesukaan anda dengan rakan2 FB anda.

Komen Terkini...

 

IcyBlue | Copyright © 2009 - Blogger Template Designed By Simrandeep Singh