Febians - Eva Natasha

Khamis, November 05, 2009 · 0 comments

<<< Rock-Leleh On Demand #8 - sekebun bunga >>>
"sekebun bunga - meh la lagu eva natasha ke, lagu mei hua ke
1:07 PM 4/11/09"

Eva Natasaha
Gadis yang ku puja
Kau bagai bintang kejora
Mempersona...

Pertama kali tersua denganmu
Kau hanya tunduk membisu
Rambut terurai ke bahu
Ku terpaku

Telah ku cuba
Untuk menghampiri
Tak terdaya diri ini
Tak mengerti

Akhirnya engkau
Berlalu di situ
Hanya memandang padaku
Kau hilang bagai angin lalu

Termangulah aku
Terkenang peristiwa itu
Menyelubungi
Jiwa yang tak menentu
Gelora tanpa restu

Tanpa diduga
Kau muncul semula
Secara tiba-tiba
Dengan bingkisan di genggamanmu
Kau hulur kepada ku
Tanpa ucapan yang ku harapkan
Hanya bingkisan...

*solo

Mengertilah aku
Kandungan bingkisan itu
Yang menyatakan
Dirimu telah berpunya
Terkubur semuanya...

Apakan daya ku insan biasa
Takdir penentu segala
Akan ku cuba menghadapinya
Walau ribut melanda
Yang pasti kini aku sendiri
Dan sendiri lagi

Eva Natasaha
Oh! Indah namamu
Cintamu bukan untuk ku
Semoga kau berbahgia
Doaku untuk mu sentiasa


Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

;)= Istimewa Saleem dan Iklim

Ahad, November 01, 2009 · 0 comments

Playlist Rock Leleh #2

Sandiwara Cinta Semusim - Iklim
Aduhai Seribu Kali Sayang - Iklim
Hakikat Sebuah Cinta - Iklim
Bukan Aku Tak Cinta - Iklim
Bukan Ku Tak Sudi - Iklim
Di Pintu Mahligai - Iklim
Patah Tumbuh Hilang Berganti - Iklim
Suci Dalam Debu - Iklim
Bukan Niatku - Iklim
Selamat Tinggal Penderitaan - Iklim
Menanti Kasih Di Hujung Hari - Saleem Iklim
Airmata Kasih - Saleem Iklim
Gerhana Cinta Luka - Iklim
Mimpi Yang Pulang - Iklim
Karam Di Lautan Duka - Saleem Iklim
Bunga Emas - Saleem Iklim
Satu Kesan Abadi - Iklim


Sila tekan "Play All" untuk mainkan video .


Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Terra Rossa - Mungkir

Khamis, Oktober 29, 2009 · 0 comments

<<< Rock-Leleh On Demand #7 - luna >>>
"luna - nak lagu mungkir dari terra rossa... 6:04 PM 28/10/09"

lirik...

;)= Terra Rossa -...
Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Spring - Bourgenvilla

Rabu, Oktober 07, 2009 · 0 comments

<<< Rock-Leleh On Demand #6 - cham >>>

"cham - kupang.......cham nk lgu bougenvilla - 5:30 PM 24/4/09"

Di villa indah ini
Pernah menjadi saksi
Temasya yang gemilang
Suasana meriah
Termetri di hatiku kau yang memiliki
Kehebatannya di malam itu

Bila villa menyepi
Kenangan pun bertamu
Wajahmu menikam memperlahankan waktu
Aku pun hilang arah
Kerna di sini bermula cinta ku padamu

( 1 )
Akukah yang keseorangan ditimpa percintaan
Janji manisnya yang mendera
Berikan kesempatan bukannya hukuman
Akan ku pastikan
Cinta ini

( 2 )
Andai dibiarkan ia usang
Diterangi malap bulan
Akan tinggal bayang kekosongan
Terserahlah kepadamu

Atau kubiarkan ia usang
Ditemani unggas malam
Tinggal tiap kenangan tenggelam
Bersamamu selama-lamanya

( ulang dari 1 )

( ulang 2 2X )


Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Sera - Di Badai Asmara

· 2 comments

<<< Rock-Leleh On Demand #5 - ARROW >>>
"ARROW - Boleh tlg cari lagu ni tak? " haruskah aku terus merayu padamu, haruskah ......janji setia dan saya pun tak tahu yang lain - 3:05 PM 17/9/09"

Haruskah...
Aku terus merayu padamu
Haruskah...
Aku taburi janji beribu
Untuk menembusi
Tembok hati sanubarimu
Ataupun... aku hanya penanti

Mengapa
Dikau meragui keikhlasan
Setelah kuberi
Pengorbanan dan kesetiaan
Aku jadi perindu
Pada istana madu
Kini menjadi sangkar hempedu

( 1 )
Mungkin ku pentafsir
Yang gagal mencari
Pengertian cinta
Akhirnya melara

( korus )
Kau insan misteri
Penuh rahsia cinta
Kulemas dalam arena
Meredah nestapa
Sukarnya menguasai
Bahasa cinta kita
Berilah kepastian sebuah cinta

Bisakah
Silap kata menjadi penanda
Dapatkah
Kecewa ku menjadi harapan
Marilah berganding
Mengharungi badai asmara
Dunia dikecapi penuh bahagia

( ulang 1 & korus & korus )


Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Medicine - Rimba Bebanan

Khamis, Oktober 01, 2009 · 1 comments

<<< Rock-Leleh On Demand #4 - Tanpa Nama >>>

Video kedua produksi rock-leleh...
Cayalah....hehehe

"Tanpa Nama berkata...
2009 September 29 20:45
blog ni baru je aku jumpa, tapi mmmg best le, tangkap lentok punya bro...tingat kenangan masa sek dulu, tapi aku tengah cari lagu lirik dia lebih kurang mcm ni le, DITABIR TIRAI ITU TERLERAI SUDAH, TERSEPIT DAHAN PATAH, DILAYAR TERLENA. nama lagu ngan band dia aku tak ingat le, kl bro tahu tlg anta lagu atau nama lagu ngan band dia kat mail protonicty@yahoo.com"


di tabir tirai ini
terlerai sudah
tersepit dahan patah
di layar terlena
sang unggas berlalu
lemah longlai di sana
melakar senja merah
di bahtera derita

keindahan membeku
dalam kerinduan
melafazkan kasih
meniti harapan
kembang kian layu
menerkam bicara
yang sering mencengkam

di manakah dikau
ke mana arah mu
di hujung rimba ini
ku terlemas pilu

di manakah dikau
ke mana arah mu
di hujung rimba ini
ku terlemas pilu

keindahan membeku
dalam kerinduan
melafazkan kasih
meniti harapan
kembang kian layu
menerkam bicara
yang sering mencengkam

*solo

#1

biar cinta
itu ditakdirkan
biar cinta itu
menanggung bebanan

tidak ku rasakan
detik kehancuran
menanti bicara
yang tak kesampaian

mengerti wahai kasih ku
dalam kesetiaan menanti mu
mengalirkan hiba di pesona rindu
meniti asmara mu

biarpun terlontar
segala-galanya
memamah di jiwa
yang tak berdaya
kini ku terpaksa
ibarat mimpi ku
di siang hari

(ulang dari #1 3 kali)


Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

TOP 10 - Playlist Rock Leleh #1

Rabu, April 29, 2009 · 0 comments

Spring - Sejiwa
Medicine - Kerana Cinta
Lestari - Rindu Dipuncak Mahligai
Blackrose - Cinta Abadi
BPR - Seribu Tahun Takkan Mungkin
Dinamik - Dilema Rindu
Baji - Ayah Ibu Anak
Dinamik - Antara Gadis
Damasutra - Antara Sutra Dan Bulan
Gamma - Kembang Terhalang
Powered by eSnips.com

Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Data - Nyanyian Rindu Buat Kekasih

Khamis, April 16, 2009 · 0 comments

(2)
Tiada yang lain yang ku cinta
Hanyalah padamu
Tiada yang lain yang ku rindu
Hanyalah dirimu
Dikaulah permata yang bersinar
Di kala ku kesepian

(3)
Tiada yang lain yang kumahu
Hanyalah kasihmu
Tiada yang lain yang kupuja
Hanyalah dirimu
Tak mungkin aku berpaling
Berpaling mencari yang lain
Tak mungkin aku biarkan kau merana

Aku cinta kepadamu sepenuh hati
Janganlah kau ragu kasih
Ragu padaku

Sejujur niatku niat bersama
Selama-lamanya
Janganlah kau pergi kasih
Pergi dariku

(1)
Kunyanyikan lagu rindu
Buatmu kekasih
Ku baca puisi syahdu
Puisi kita...
Ku ingin kau di sampingku
Untuk sama-sama
Melayarkan bahtera cinta yang terbina
Oh! Kekasih... dengarkanlah

Bila aku tersiksa kaulah penawarnya
Bila kau terluka akulah penyembuhnya
Kita sama-sama sudah jatuh hati jatuh cinta

...

(ulang dari 1)
(ulang 2,3)



Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Ways - Warkah Buat Kekasih

· 7 comments

Puitis sungguh liriknyerr...memang leleh abis ;)

Mencorak bintang menjadi kerongsang
Ku tak berdaya
Kerna nyata
Ku tak sehebat dia
Bermain kata

Memintal buih menjadi ranjang
Ku tak berdaya
Kerna aku tahu imaginasiku
Ada batasnya

(1)
Kekasih...
Jangan pula engkau
Menolak warkah cintaku
Yang tak bermaya

Kekasih...
Harap kau terima
Bahasaku yang biasa
Tiada berbunga

Namun begitu izinkan aku menghibur
jiwamu
Dengan kata-kata...
Yang sederhana

Aku bukannya sasterawan negara
Aku hanya manusia biasa
Menulis sekadar untuk meluah
rasa jiwa

Maaf jika ku tak sepeka dia
Tak mampu menganyam awan gemawan
Menjadikannya selendang untukmu
Oh kekasih...

...

(ulang dari 1)

Aku bukannya sasterawan negara
Aku hanya manusia biasa
Menulis sekadar untuk meluah
rasa jiwa

Maaf jika ku tak sepeka dia
Tak mampu menganyam awan gemawan
Menjadikannya selendang untukmu
Oh kekasih...



Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Tropika - Cinta Pantai Merdeka

Khamis, April 09, 2009 · 0 comments

<<< Rock-Leleh On Demand #3 - 5y4fiq >>>

"5y4fiq - add cinta pantai merdeka - 6:11 PM 6/4/09"

Telah bertahun lama
Tenggelam arus masa
Di dalam ingatanku
Masih segar terasa

Terkadang aku sama
Mengatur bunga cinta
Keadaan, memaksa
Kita terpisah jua

Andainya aku berdaya
Kan kucoretkan untukmu
Sebagai kenangan kita
Kan ku buktikan untukmu
Akan...
Aku buktikan

Ku ukir namamu
Di awang Gunung Jerai
Disaksikan laut, daun nyiur melambai
Jauh pandangan permai
Di situ Tanjung Dawai
Terkenang peristiwa
Cinta kita terurai

Oh! Indahnya...
Peristiwa...
Cinta kita di Pantai Merdeka...
Oh... oh... oh...

Masih ingatkah
Oh! Kekasih
Biarpun kini
Kau di mana
Namun dengarlah
Lagu ini
Cinta kita di Pantai Merdeka

...

Masih ingatkah
Oh! Kekasih
Biarpun kini
Kau di mana
Namun dengarlah
Lagu ini
Cinta kita di Pantai Merdeka

Kan ku ukir namamu
Di awang Gunung Jerai
Disaksikan laut, daun nyiur melambai
Jauh pandangan permai
Di situ Tanjung Dawai
Terkenang peristiwa
Cinta kita terurai

Oh! Indahnya...
Peristiwa...
Cinta kita di Pantai Merdeka (2x)



Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Menara - Sayang

Isnin, April 06, 2009 · 0 comments

Sayang
Secebis kenangan
Cinta yang menggegar dada
Sayang
Ianya berakhir
Dengan titisan air mata

Bara yang menyentuh rasa
Bahang yang masih terasa
Sayang
Yang kuimpikan
Kini ditelan debu sepi

(1)
Betapa sakitnya hatiku ini
Ketika kau melangkah pergi
Terasa aku hanyalah umpama
Segenggam garam di lautan
Yang tiada harga
Yang begitu hina kini

(2)
Sayang
Secebis kenangan
Cinta yang menggegar dada
Sayang
Ianya berakhir
Dengan titisan airmata

...

(ulang 1&2 )



Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Mutiara - Mutiara

· 0 comments

Berulang kenyataan kuberi
Tapi kau masih tidak mengerti
Perasaanku ini
Adakah kau memahami

Langkah hiba telah ku utuskan
Berjalan di setiap belaian
Sepi mengajar kita
Memahami bahasa cinta

(1)
Dalam bersahaja
Kau selitkan madah yang terindah
Dalam terpesona seraut wajahmu
Keunggulan dan kesucianmu bagai mutiara
Dan terus memancar
Di hatimu

(2)
Puisi cinta yang kian lama
Memancar indah serta bercahaya
Telah ku cuba tapi tak berdaya
Hendak ku lupa teringat semula
Seraut wajah

...

(ulang 1,2 & 1,2 & 2)



Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Slam - Nur Kasih

Rabu, April 01, 2009 · 0 comments

<<< Rock-Leleh On Demand #2 - Fara >>>

Bukan aku tak cinta
Pada mu semakin kurela
Kau lah satu di dunia
Tapi kau tak mengerti
Getaran rasa hati ini
Masih ada kucari

Kau anggap ku berseloka
Dan asyik dalam misteri
Mencari Nur dan kasih Nya pasti

Akhirnya engkau curiga
Katamu aku berdusta
Memperduakan cinta

(1)
Mentari di tangan bulan
Kau serah di genggaman
Tak kuhirau kerna Dia
Relalah aku korban
Andainya satu hukuman
Kau tinggal diriku
Tanpa satu pengertian

Dan sebenarnya cinta kita
Hanya cinta sementara
Kan hilang jua dibawa arus pawarna

Cinta pada kuterpandang
Kan pudar nafas hilang
Hanya Ia menanti ku di Azali yang suci
Mengertilah kau sayang
Kau harus rasakan ke alam tiada mati
Dan kita seabadi
Akhirnya engkau kucup oh tangan ku

...

(ulang dari 1)

Marilah ku bisikkan
Keramat kasih ini
Biar menjadi nadi

Rahsiakan kalimah ku
Hingga ia menjadi tanda
Hidup mati bersama
Hidup mati bersama



Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Slam - Kembali Terjalin

· 0 comments

<<< Rock-Leleh On Demand #1 - Sue >>>

Seperti mimpi
Perkenalan itu
Cuma seketika
Namun didalam hati
Dirimu ku terkenang jua
Engkaulah permata
Didalam genggaman
Tidak kusedari
Kaca yang bersadur keemasan
Terus kucari

Tertutup pintu hati, minda tak berfungsi diketika itu
Tak tahu menilai
Mana yang tulin mana yang palsu
Diakhir-akhir ini ketika aku
Dalam kesepian
Terasa kejahilan itu bagiku
Satu kerugian

Andainya di situ ada ruang
Bolehkah kiranya ku menumpang
Andai ada sisa kemaafan
Maafkan diri ini
Yang dulu melukakan

Berilah aku kesempatan
Kubuktikan erti keikhlasan
Andainya terpaksa aku rela
Menepis ego aku untuk kita

Kupohon darimu ketulusan hati
Menjalin kembali perhubungan suci

...

Andainya di situ ada ruang
Bolehkah kiranya ku menumpang
Andai ada sisa kemaafan
Maafkan diri ini
Yang dulu melukakan

Berilah aku kesempatan
Kubuktikan erti keikhlasan
Oh....
Menepis ego aku untuk kita
Demi suatu masa

Kupohon darimu ketulusan hati
Menjalin kembali perhubungan suci



Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

>>>Rock Leleh Playlist Mac 2009 (31 lagu)<<<

Selasa, Mac 31, 2009 · 0 comments

[ 01 ] Exist - Rahsia Pohon Cemara
[ 02 ] PUTRA - Cinta Kain Putih
[ 03 ] XPDC - Hentian Ini
[ 04 ] Spring - Pesanan Buat Kekasih
[ 05 ] Melissa - Cinta Untuk Nabila
[ 06 ] Laksamana - Gugurnya Bunga Cinta
[ 07 ] Blackrose - Penantian
[ 08 ] XPDC - Nafisa
[ 09 ] Mega - Takdir Dan Waktu
[ 10 ] Ukays - Disana Menanti Disini Menunggu
[ 11 ] Bloodshed - Srikandi Cintaku
[ 12 ] UG14 - Bunga Larangan
[ 13 ] Damasutra - Sufi
[ 14 ] Crossfire - Realiti dan Fantasi
[ 15 ] MASSA - Patahnya Sayap Malam
[ 16 ] Panji - Sayap Terluka
[ 17 ] Vagrant - Kerana Takdir
[ 18 ] Febians - Untukmu Sayang
[ 19 ] Medicine - Tika Dan Saat Ini
[ 20 ] Lestari - Mahligai Mu Dari Airmata Ku
[ 21 ] Zabarjad - Karam
[ 22 ] May - Sendiri
[ 23 ] Sofea - Bunga di padang Pasir
[ 24 ] Qiara - Hanya Pada Mu
[ 25 ] Samudera - Titian Hasrat
[ 26 ] CRK - Cinta Dan Airmata
[ 27 ] BPR - Harum Subur Di Hati
[ 28 ] Terra Rossa - Bunga Angkasa
[ 29 ] Leon - Saling Merindu
[ 30 ] Dinamik - Di Antara Gadis
[ 31 ] MEDITASI - Biar pedih kasih memanjang


Sila tekan butang "play" (anak panah di tengah atau di bawah) untuk mainkan lagu.
Butang di tepi "play" tu untuk melihat lagu-lagu lain dalam "playlist" Rock Leleh...



Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Meditasi - Biar pedih kasih memanjang

Sabtu, Mac 28, 2009 · 0 comments

Ku sisip janji mu
Di tabir waktu yang terbuka
Lalu diterpa misteri dusta
Kasih cinta yang terbina

* Dan diwaktu ini
Di kau masih ku cari
Di dalam penantian
Bayangmu semakin kelam

Mengapakah engkau biarkan
Janji layu dalam harapan
Kepastian
Terbenam luka di hatiku
Mana harga cinta dan sayangmu

Seribu duka yang tiba
Pilu hatiku

** Keranamu tinggallah aku
Dalam padah bicara bibirmu
Keranamu betapalah aku
Mendalamkan pedih
Memanjangkan kasih

Antaranya
Ku terluka

...

Ulang * hingga **

Ulang **


Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Dinamik - Di Antara Gadis

· 0 comments

Simple jer lirik tapi leleh... hehee

Antara gadis yang ku temui
Kau saja kini dalam renungan
Mungkin kerana dengan senyuman
Terpegun diriku ...

Ketika bayu mencium pipi
Suria pula terasa hati
Kerana dikau sungguh rupawan
Terpaku diriku ...

(1)
Mengapakah kau melangkah pergi
Ketika ku masih perlu
Menatap wajahmu kali akhir
Dan lantas menyelam rindu

(2)
Antara bebunga yang menyeri hidup
Kau jadi ratu
Antara delima yang menyinar lama
Kau berkilauan

...

(ulang 1, 2 & 1, 2 & 1, 1)



Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Leon - Saling Merindu

· 0 comments

Usah kau tangiskan
Pada cinta lama
Usah kau impikan kita 'kan bersama
Biarkan ia terus berlalu
Bagaikan mimpi...
Hilang di mata

...

( 1 )
Kini kau kembali
Merayu lagi
Kaitkan semula madah-madah cinta
Harapkan bebunga berputik semula
Yang telah lama...
Gugur ke bumi

( 2 )
Dalam sukma mimpiku
Ia telah berlalu
Cinta yang dulu suci
Bagiku tiada lagi...

( 3 )
Aku yang masih
Ditaman ini
Mencari bunga
Mawar berduri
Ku sangka madu
Racun berbisa
Itulah hakikatnya...

( 4 )
Nak ku tinggalkan
Terasa sayang
Ingin ku belai
Tangan tak sampai
Pastinya kita
Saling merindu
Ku masih cinta pada mu...

...

(ulang 1, 2, 3, 4 & 3, 4)


Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Terra Rossa - Bunga Angkasa

· 0 comments

Ali (ex-XPDC, M`pire time mude2)

Indah sinar sang suria
Merdu irama sang bayu
Tiada seindah wajahmu
Tiada semerdu suara mu

Lembut bayu membelai
Merdu burung berlagu
Tiada selembut belaianmu
Tiada semerdu kau berlagu

Keindahan wajahmu jadi sumber ilhamku
Suara mu yang merdu menghiburkan hatiku

Bertambah cahaya hidupku
Kau janji bersumpah setia
Walaupun ribut melanda kan bersama

Selagi masih ada
Sinaran mentari
Selagi ada getar di jiwaku
Kan ku korban jiwa raga
Demi cinta
Untukmu bunga angkasa



Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

BPR - Harum Subur Di Hati

· 2 comments

Di lingkaran diamku termanggu
Terkenangkan kembali
Saat indah aku bersamamu
Dibelai cinta suci

Sewaktu kelukaan hatiku
Kau datang dan memberi
Taburan bungan cinta sucimu
Harum subur dihati

Tapi kini kau pergi
Tinggalkan aku sendiri
Mengusir sepi, mengusir rindu
Terpisah selama-lamanya

Kau pergi dariku

Titisan airmata dipipiku
Memanjat doa suci
Saat indah aku bersamamu
Masih tetap di hati

...

Cintaku masih untukmu
Rinduku masih padamu
Biarpun kita terpisah jiwa
Namamu tetap dikalbu

Kusemadikan cintaku
Didalam doa kudusku
Kepada Tuhan aku meminta
Damailah engkau di sana
Mengadap Tuhan Yang Maha Esa

Titisan airmata dipipiku
Memanjat doa suci
Saat indah aku bersamamu
Masih tetap di hati

-------
*BPR (BumiPutra Rockers)


Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

CRK - Cinta Dan Airmata

Isnin, Mac 23, 2009 · 0 comments

Sungguhku berdiri
Ketandusan diri ini
Mengharap ku mencari
Sang penghuni syurga jiwa
Berdendang suara mengusap kalbu
Kulemas dalam terpesona

Kehadiranmu menerajang kekusutan
Yang lama bertapak di sini

Bagai telah dijanji
Termakbullah
Mimpi-mimpi
Kau hujan ku mentari
Terciptalah sang pelangi

Irama lagu silam mewarnakan
Idaman kalbu kesampaian
Bulan memancar cahya tanda reda
Ikatan percintaan kita

(1)
Kini tercapai sudah mahkota insani
Takkan bermakna benih pastikan menjadi
Kerana Yang Maha Kuasa lebih menyayangi...

Dikau pergi tanpa pesan
Tinggalkan ku dalam kepasrahan
Cintaku yang suci bagai tak kesampaian
Terputus di tengah jalan
Hanya airmata doa
Yang dapat kuiringkan bersama
Kepada Yang Esa kupohonkan semoga
Tempatmu disisi-Nya
...

(ulang 1)


P/s: Lirik nih versi rock-leleh.blogspot.com di lain-lain web mungkin berbeza ;) Harap sesiapa yang ada kaset ORIGINAL CRK boleh sahkan...
Maaf, kualiti video di permulaan sedikit bermasalah. Lepas tu OK ;)


Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Samudera - Titian Hasrat

Ahad, Mac 22, 2009 · 0 comments

kita bagai merpati yang sering beriringan
mencari pelangi syurgawi
kita mengumpul hasrat tiada henti-henti nya
mencari persinggahan
bina istana

namun ku tak berdaya membina cinta
syurgawi yang di cari
di landa gelita

gugur lah harapanku bersama hujan
bagai ada sesuatu cinta terhalang

di mana kah kau sayang di mana
jika hilang ku nanti kembali
andai duka dimana khabarmu
jika bahgia apalah ertinya
ku menunggu dan menunggu

titian hasrat cinta antara kita
lebur di persimpangan
sebuah harapan
titian hasrat cinta antara kita
lebur di persimpangan
sebuah harapan




Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Qiara - Hanya Pada Mu

· 0 comments

Hanya pada mu
Ku serahkan segalanya
Kau bertakhta di nurani
Anggun cinta mu abadi

Hanya pada mu
Pertama dan yang terakhir
Pohon cinta ku merendang
Disirami kasih suci

Jiwa ku dipalu gemersik tak terkira
Hampir ku terlena dalam belaian mu
Cinta mu selembut sutera menjadi saksi kasih ku
Tiada dua hanyalah satu kau yang ku cintai

Sekelumit cinta sekurun kerinduan
Ku rempuhi ranjau duka
Membara sehangat api
Terhapus sepi di hati ku
Seulas bibir mu kelu tidak berkata
Namun ada sesuatu
Nurbisa dari mata mu
Terpancar cinta yang sejati

Awan yang berarak saujana membiru
Cerahlah wajah mu di rimba sendu ku
Menjadi hamparan cinta suci



Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Sofea - Bunga di padang Pasir

· 2 comments

Kau Mekar Di Hatiku Umpama
Sekuntum Bunga Di Padang Pasir
Kau Adalah Musafir Dahaga
Seteguk Kehausan Cintaku

Di Dataran Kering Kontang
Tanpa Ada Penghuni Asing
Namun Kau Bunga Ku
Subur Mekar Dijambangan

Kini Kau Merayuku Dahagakan
Seteguk Air Bagai Musafir
Di Padang Pasir

Hanya Cintaku
Pelepas Dahagamu
Terdengar Mesra Rintihan
Menjerit Dalam Kehausan


Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

May - Sendiri

· 0 comments

Versi CD karaoke.

Dinginnya di malam ini
Suasana pilu
Terkenang daku kembali
Sejarah silam

Setelah engkau pergi
Sepi hatiku
Terpadamalah api cinta
Musnah harapan

Mengapa engkau sanggup
Mengubah fikiran
Hanya kerana
Peristiwa itu

Kau hancurkan kota cinta
Yang kita bina bersama
Di masa Yang lalu

Kini aku terus tersiksa
Oleh kepalsuan cintamu
Tinggallah aku sendiri
Menanggung derita ini

Setelah engkau pergi
Tertutup hatiku
Tak mungkin bercinta lagi
Biarku sendiri



Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Zabarjad - Karam

· 0 comments

Nampak BMW pink??? Klasik tuuu...hehehhe...

Dapatkah putik kan menjadi bunga
Kiranya cuaca sering gerhana
Dapatkah kasih bersemi selamanya
Ataupun aku harus berserah kepadaNya
Yang Maha Esa

Mestikah ada satu perngorbanan
Sehingga terjadinya perpisahan
Kiranya itu satu permintaan
Perlukah kau dan ku merelakan

Kita hanya insan yang selalu mengharpkan
Suatu yang indah dalam percintaan
Di kala tiba dugaan mendatang
Aku kau tinggalkan

Karam aku di lautan duka
Bila wajahmu hilang di mata
Tiada berita pengubat rindu
Di kala sendu

Kubiarkan luka di hati berdarah
Sehingga kering dimamah mentari
Apakah salahku
Disakiti begini

Perlukah aku terus mengharapkan
Camar yang hilang kembali ke sarang
Apakah masih ada kerinduan
Yang tersimpan di hatimu sayang...


P/s: Zabarjad tuh apa ek... hehee


Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Lestari - Mahligai Mu Dari Airmata Ku

· 0 comments

Izinkan diriku meluahkan rasa
Maafkanlah aku andai kau terasa
Biar kupaparkan apa yang terjadi
Moga engkau tak ulangi

Sungguh tak kusangka kau berpaling tadah
Setelah lamanya menjalinkan cinta
Dalam diam-diam kau sudah berpunya
Tanpa aku menyedari semuanya

Aku mendoakan agar kau bahagia
Bersama si dia insan yang kau suka
Percintaan kita tak sampai ke mana
Setakat di bibir saja sayang

Kau bina mahligai dari air mata
Yang jatuh berderai di wajah sepiku
Hancurnya hatiku bisa tak terkata
Terhumban rasa diriku

Oh aduhai ku masih ingati
Janji manis dan saat romantis
Kau pintaku supaya setia
Akhirnya kau yang berubah

Oh tuhanku tabahkan hatiku
Temukan ku dengan ketenangan
Jiwa ini dibelasah rindu tetapi apa dayaku

Kucuba pejam mata tapi tak terlena
Kerana ku masih teringat padamu
Begitu payahnya nak ku melupakan
Pernahkah engkau fikirkan oh sayang...



Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Medicine - Tika Dan Saat Ini

· 0 comments

Versi CD karaoke.

Tika begini mencari-cari
Sebuah cinta hilang
Saat begini ternanti-nanti
Bayangmu sayang...

Bertanya-tanya pada sang bunga
Mengapa layu jua
Bertanya-tanya dihujung rindu
Kau pun berlalu

(1)
Ku ulangi pertemuan
Walau hanya mendakap sisa cinta
Bersama rindu yang terdampar
Saat ini aku sendiri menangisi
Pemergianmu kekasih
Dan cuba memujuk rindu
Yang pedih tercalar
Di sudut ingatanku
Airmataku kau renang bahagia

( ulang 1 )

Tika begini aku sendiri
Kau menyepikan diri
Saat begini kau padu janji
Kasih yang baru
Kumasih sendiri...



Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Febians - Untukmu Sayang

· 0 comments

Sape nak tengok Bandi penyanyi Amuk yeah yeahhh... masa muda-muda dulu... hehhee... sayang video ni kurang jelas...tapi ni la yang paling clear dan ori yang aku jumpa kat youtube...layan je laa...hehee..

Keindahan pelangi adalah
Keindahan wajahmu sayang
Yang sering bermain di mata
Hatiku ini

Keharuman bunga kasihku
Hanyalah untukmu sayang
Bagaikan pantai dan lautan
Takkan terpisah

Kasih sayangku ini
Hanyalah untukmu
Kutelah berjanji
Kaulah yang satu
Dalam hatiku ini
Untuk selamanya
Oh sayang
Oh.. Oh..
Untukmu sayang



P/S: untuk versi kurang ori, dari CD karaoke klik sini.

Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Vagrant - Kerana Takdir

· 2 comments

PERHATIAN: Lirik dalam video ada lari sikit... ni lirik yang betul ;)

Bukan kerana kemarau panjang
Lautan kasih menjadi gersang
Bukan kerana ribut dan taufan
Bunga ku layu dalam jambangan

Tapi kerana takdir
Telah bersebab
Sebab menanti masa
Sampailah waktu akhirnya

Korus:
Terputuslah tali
Ikatan janji hilang kasih
Terpadam mimpi hanya rindu
Yang setia menunggu
Walaupun dibelenggu
Tanpa kasih dan waktu
Cinta seumpama bayang-bayang

Bila terang ia hadir
Walaupun diusir
Bila gelap ia hilang
Walaupun diundang



Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Panji - Sayap Terluka

· 0 comments


Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

MASSA - Patahnya Sayap Malam

· 0 comments

BEST audio...


Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Crossfire - Realiti dan Fantasi

· 0 comments

Maaf, sound sikit low ;)


Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Damasutra - Sufi

· 1 comments


Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

UG14 - Bunga Larangan

· 0 comments


Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Bloodshed - Srikandi Cintaku

· 0 comments

Versi CD karaoke.

Dingin malam tirai kenanganku
Menyerlahkan sekurun ingatan
Tercsiptalah rimba kehidupan
Percintaan dalam perjuangan

Kesetiaan sebagai bekalan
Bisikan penuh pengharapan
Tiada garis dapat memisahkan
Segalanya kudratMu Tuhan

Alam bagai mengerti
Segala yang terjadi
Embun menitis panas simpati
Pertemuan tiada awal akhir

Perutusan berdarah ku terima
Gugur kuntum di tengah halaman
Medan ini kurasakan sepi
Terpaku pilu

Ku semaikan pepohon kemboja
Yang bunganya adalah hati ku
Semadilah dalam kedamaian
Semangatku tetap bersamamu

Kan kuusung oh! jenazah cinta
Semadikan nisan kasih suci
Semangatmu tetap bersamaku
Selama pasti

Debu malam meragut kenangan
Menyedarkan dari lamunanku
Percintaan dalam perjuangan
Kau abadi Srikandi Cintaku



Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Ukays - Disana Menanti Disini Menunggu

· 1 comments

Seumur hidup aku
Ini yang pertama
Pintu hatiku diketuk
Oleh dua wanita
Punyai ciri selama ini ku cari
Berbeza wajah ayunya tetap asli

Kalau ku pilih di sini
Apa kata di sana
Kalau ku pilih di sana
Di sini akan terluka
Perlukah aku pilih keduanya
Bahagi kasih adil-adilnya

1
Sungguh ku merasa resah
Untuk menilai sesuatu yang indah
Namunku ada pepatah
Yang aku gubah...

Di sana hanyalah menanti
Sampai bila pun ku tak pasti
Bertanya khabar melalui tinta
Jarang sekali bertemu muka
Namunku tahu dia setia

Dan di sini tetap menunggu
Berada jelas di mataku
Kasih tak luak terhadap aku
Sanggup menunggu kata putusku
Sayang ketabahanmu menawanku

( ulang dari 1 )

Ku terima satu nota
Ringkas tulisannya
Dia sedia undur diri
Dan memaafkanku
Katanya anggap ini satu mimpi
Yang datang sekadar...
Untuk menguji...



Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Mega - Takdir Dan Waktu

· 3 comments

NOTA: Video telah dikemaskini pada 28 Mac 2009

Tidak kutahu mengapakah
Sepinya melanda hatiku
Dan bukannya kemahuanku
Datangnya sendiri

Tidak kutahu mengapakah
Pilunya dipinggir hatiku
Dan kucuba untuk mengusir
Tapi tak berdaya

Lalu terbuka gerbang hatiku
Menyambut rindu datang bertemu
Aku gelisah...

Kini rinduku menjemput cinta
Yang ditakdirkan denganmu sayang
Bukan pintaku atau mahumu
Semuanya
Suratan-Nya...

Tapi mengapakah kau sekadar waktu
Cinta yang datang cepat berlalu
Pergimu sayang bersama cinta
Tercalar pedih di dalam dada
Aku tersiksa

...

Aku terdiam kaku menahan
Bisanya menikam kalbuku
Separuh nyawa ku pandang wajah
Di depan kaca

Tutup kembali gerbang hatiku
Tidak bermaya langkah kakiku
Di saat ini...

Tidak kusangka jadi begini
Terpisah jua kita akhirnya
Aku sendiri tidak mengerti
Sungguh pilu di hatiku

Untuk melepaskanmu demi kerana
Ku masih sayang, sayang padamu
Terbangkit resah di dalam kalbu
Terhimpun rindu sayang
Tidak kusangka
Terpisah jua kita akhirnya
Aku sendiri tidak mengerti
Luka cintaku

Tidak kusangka jadi begini
Terpisah jua kita akhirnya
Aku sendiri tidak mengerti
Untuk melepaskanmu demi kerana
Ku masih sayang, sayang padamu
Terbangkit resah di dalam kalbu...




Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

XPDC - Nafisa

· 0 comments

Lagu-lagu XPDC nyanyian MAEL terlalu best untuk dilayan... Tak adil kalau letak satu jer kann...

Dikeheningan malam ini
Aku dihimpit kenangan
Sejarah cinta mengajarku
Sepanjang hari sepanjang malam

Dibenak ku kau sentiasa
Lalu memukau jiwa
Jadi sentimental
Hati lelaki ini

Terkadang perjalanan jauh
Yang kan mampu aku menapak
Pendakian gunung yang tinggi
Lembah curam yang ngeri
Aku harungi

Sepuluh musim yang benderang
Bagai direndam perasaan
Mentari terik tak terasa
Awan berlalu mendung berganti masa

*SOLO

Itupun dia kehadiran
Yang tak mungkin aku lepaskan
Dakap erat sepenuh kasih
Genggam genggaman ini menambah seri

Biarlah dunia beredar
Rentak sama kita berlari
Menuju titik permulaan
Belum tahu dimana ia berakhir



Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.


TERKINI : Youtube telah memadamkan video asal (karaoke) XPDC Nafisa nih... Agaknya syarikat rakaman tu komplen kot (hakcipta). Ada video "Nafisa" lain di Youtube, tapi dinyanyikan oleh orang lain lak (suare xmantap hehehe)... Dengar lagu asal nyanyian XPDC di bawah ini jer ok ;)
Tekan butang biru ("play") tuh...

XPDC - Nafisa.mp3

Blackrose - Penantian

· 1 comments

PERHATIAN : Ini video versi JAM, bukan jam kat studio tu... tengok je la nanti korang tau le... Apapun, ini versi original nyanyian Man Bai...BEST!!!

Dikamar ku menyepi
Hanya lilin menerangi
Beginikah seksanya
Hidup dalam penantian
Ditabir tirai malam
Ada insan kesepian keseorangan...

Dan setiap detik yang ku lalui
Seluruh malam ku membisu
Tetap setia menantimu
Bayanganmu entah di mana

Mengapa harus kita ditemukan
Di saat jiwaku keresahan
Apakah aku satu persinggahan
Mengubat rindu... oh...

Kau dahagakan...
Ku kehausan...
Setitis rasa
Pada bayangan yang tak pasti... oh...

Kau nyalakan perasaan
Mengukir kemesraan
Mungkinkah ada sinar
Bersama impianku

Dah telah ku duga
Suasana keindahan seketika
Aku tetap menanti mu

...
(-1-)
Dan setiap detik yang ku lalui
Seluruh malam ku membisu
Tetap setia menantimu
Bayanganmu entah di mana

Mengapa harus kita ditemukan
Di saat jiwaku keresahan
Apakah aku satu persinggahan
Bayanganmu entah di mana

(-2-)
Mengapa harus kita ditemukan
Di saat jiwaku keresahan
Apakah aku satu persinggahan
Mengubat rindu... oh...

Kau dahagakan...
Ku kehausan...
Setitik rasa... oh...
Aku tenggelam...
Kehampaan...
Keseorangan...

(ulang -1- & -2-)

Mana sinaran
Terangilah hidupku
Tak sanggup lagi...
aku...
sepi...




Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Laksamana - Gugurnya Bunga Cinta

· 0 comments

PERHATIAN : Versi CD karaoke...paham-paham je la...hehehe
*Video telah dikemaskini pada 28 Mac 2009

Izinkan aku sayang
Menyentuh perasaanmu
Biar gelora cinta semalam
Izinkan aku sayang
Merinduimu selalu
Biar bergetar nalurimu

Walau berkali kau membenci
Cintaku takkan hilang
Himpunkan semua kemaafan
Dengarkan oh! rintihan

Andainya kau pergi
Gugurlah bunga cinta
Terpadam mentari
Yang menyinar oh

Pulanglah oh! sayang
Kau ku nanti penuh pasti
Rintihan kecundang
Untukmu oh! sayang...




Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Melissa - Cinta Untuk Nabila

· 1 comments

Cinta untuk Nabila
Aku ciptakan sepanjang hidupku ini
Telah lama aku mencari
Kemana menghilangnya puteri

Apakan daya
Sudah suratan tertulis kita bertemu
Hingga kini setelah berpisah
Salju yang beku terlerai sudah

Oh Nabila...
Lambang cintaku kepadamu
Hingga kini oh Nabila takkan lupa
Mengingatimu

Oh Nabila...
Lambang cinta yang telah layu
Hingga kini oh Nabila
Agar kau dapat mengerti
Kepada mu puteri
Kusanjung tinggi

Lagu untuk Nabila
Aku ciptakan bila mata
Kuterpejam lena
Kuutuskan bayu yang bertiup
Menyatakan cinta untuk Nabila

Menyatakan cinta untuk Nabila


Perhatian - Bukan klip video ORIGINAL... Layan lagu jer okeh...


Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Spring - Pesanan Buat Kekasih

· 0 comments

Sewaktu kau melangkah
Meninggalkan diriku
Sebaknya rasa di dalam dadaku
Menahan titis air mata

Ingin aku berpesan
Kepadamu kekasih
Sekiranya engkau merinduiku
Hubungilah aku di sini

Jika ada kesilapanku
Maafkanlah diriku oh sayang
Dan izinkan aku bertanya
Mengapa kau berubah hati

Kiranya kau ada penggantiku
Tetapi hidupmu tak bahagia
Relaku memaafkanmu
Dan menerimamu sayang

Walaupun hatiku kau lukai
Namunku masih menyayangi
Kerana sehingga waktu ini
Cintaku masih untukmu

Oh sayang di mana kau berada
Janganlah kau lupakan aku
Ingatlah aku walau sesaat
Seorang insan yang terluka



Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

XPDC - Hentian Ini

· 0 comments

Di hentian ini
Tertinggal dalam kesunyian
Di hentian ini
Bersama bayang menjelma

Kau nyalakan cinta
Terbakar jiwa yang begini
Kau curahkan rasa
Hanyut dilautan api

Sedang aku berkelana
Pahit manis aku rindu
Hingga aku diasyikkan sejuta mimpi
Sebuah mahligai impian
Akan ku turuti
Walaupun aku tak tahu lagi kemana arahnya
Tak ingin aku hancur sendiri dimakan waktu

Kau dimana jua
Terdamping didalam hatiku
Kau apa pun kita
Tetap di hentian ini



Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Putra - Cinta Kain Putih

· 0 comments

( 1 )
Ku jalan sendiri tiada tempat
Untuk menanti
Tiada mu aku menyepi
Bayanganmu aku mencari...

( 2 )
Ku sangkakan hujan
Tapi taufan datang melanda
Ku mencari tanpa pegangan
Dan tersungkur di ketepian

( 3 )
Kain putih yang kuberi padamu
Kini pudar warna-warnanya
Kuselimut di atas ikal rambutmu
Kian jatuh terus cecah ke bahu...

( 4 )
( korus )
Ku mencari bayangmu tiada
Di langit biru di lautan api
Kau hilang dan semakin jauh
Hujung dunia kita berjumpa

( 5 )
Bila ku lihat kau dihancur
Bagaikan luruh bunga yang gugur

( 6 )
Kusunting dirimu
Kan kugenggam hatimu itu
Kan kujaga wahai bungaku
Kau kan tumbuh subur mewangi

( ulang 1, 2 dan 4 )

( 7 )
Kau mekarlah wahai mu bunga
Subur menguntum ditaman hati
Kau hilang dan semakin jauh
hujung dunia kita berjumpa

( ulang 4 )



Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Exist - Rahsia Pohon Cemara

· 2 comments

Versi Mamat suara kecik... baru best ;)

Berkurun lama kurahsiakan
Cintaku padamu
Hanya kerna kau ratu laksana
Di singgahsana

Di tasik ini, di pohon cemara
Yang teguh meninggi
Bagai harapan ku kepadamu
Sekian lama

1
Akan kuserah cinta abadi
Menyerlah sinar malam sepimu
Agar menjadi penawar lukamu
Warna hatimu

Akan kubawa kau mengembara
Menerokai alam asmara
Mengubu kota
Cinta kita

Genggam erat jajiku
Sematkan di dalam hatimu
Moga cinta makin mekar
Mengharumkan hidupmu

( ulang dari 1 )



Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengunjung

PERHATIAN :

Selamat Datang ke laman Rock-Leleh.

Anda boleh memainkan kebanyakan lagu yang dipaparkan dalam laman Rock-Leleh secara "playlist" dengan menggunakan "Rock-Leleh Playlist Player" di bawah.

Sila "scroll" laman ini sehingga ke bahagian paling bawah.

Terima Kasih dan selamat bernostalgia ;)=

p/s: Sila gunakan Facebook "Like" button utk share lagu2 leleh kesukaan anda dengan rakan2 FB anda.

Komen Terkini...

 

IcyBlue | Copyright © 2009 - Blogger Template Designed By Simrandeep Singh