Medicine - Rimba Bebanan

Khamis, Oktober 01, 2009 ·

<<< Rock-Leleh On Demand #4 - Tanpa Nama >>>

Video kedua produksi rock-leleh...
Cayalah....hehehe

"Tanpa Nama berkata...
2009 September 29 20:45
blog ni baru je aku jumpa, tapi mmmg best le, tangkap lentok punya bro...tingat kenangan masa sek dulu, tapi aku tengah cari lagu lirik dia lebih kurang mcm ni le, DITABIR TIRAI ITU TERLERAI SUDAH, TERSEPIT DAHAN PATAH, DILAYAR TERLENA. nama lagu ngan band dia aku tak ingat le, kl bro tahu tlg anta lagu atau nama lagu ngan band dia kat mail protonicty@yahoo.com"


di tabir tirai ini
terlerai sudah
tersepit dahan patah
di layar terlena
sang unggas berlalu
lemah longlai di sana
melakar senja merah
di bahtera derita

keindahan membeku
dalam kerinduan
melafazkan kasih
meniti harapan
kembang kian layu
menerkam bicara
yang sering mencengkam

di manakah dikau
ke mana arah mu
di hujung rimba ini
ku terlemas pilu

di manakah dikau
ke mana arah mu
di hujung rimba ini
ku terlemas pilu

keindahan membeku
dalam kerinduan
melafazkan kasih
meniti harapan
kembang kian layu
menerkam bicara
yang sering mencengkam

*solo

#1

biar cinta
itu ditakdirkan
biar cinta itu
menanggung bebanan

tidak ku rasakan
detik kehancuran
menanti bicara
yang tak kesampaian

mengerti wahai kasih ku
dalam kesetiaan menanti mu
mengalirkan hiba di pesona rindu
meniti asmara mu

biarpun terlontar
segala-galanya
memamah di jiwa
yang tak berdaya
kini ku terpaksa
ibarat mimpi ku
di siang hari

(ulang dari #1 3 kali)


Penafian : Blog ini TIDAK menyimpan sebarang bentuk musik di laman ini, hanya menyediakan pautan luar ke fail-fail musik yang dihoskan di luar sana.

1 comments:

abbas saifullah berkata...
16 Mac 2012 9:39 PTG  

aq nk cri lagu yang lirik jernih air di muara....x ngat la tajuk..

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengunjung

PERHATIAN :

Selamat Datang ke laman Rock-Leleh.

Anda boleh memainkan kebanyakan lagu yang dipaparkan dalam laman Rock-Leleh secara "playlist" dengan menggunakan "Rock-Leleh Playlist Player" di bawah.

Sila "scroll" laman ini sehingga ke bahagian paling bawah.

Terima Kasih dan selamat bernostalgia ;)=

p/s: Sila gunakan Facebook "Like" button utk share lagu2 leleh kesukaan anda dengan rakan2 FB anda.

Komen Terkini...

 

IcyBlue | Copyright © 2009 - Blogger Template Designed By Simrandeep Singh